• 11639580_10204842063271139_867269327_o

  Dita Ndërkombëtare Kundër Torturës

  Qendra Rinore e Tiranës prezanton:

  DITA NDËRKOMBËTARE KUNDËR TORTURËS

  Të premte, 26 qershor
  Ora 17:00 @Qendra Rinore

  Në bashkëpunim me Qendrën Shqiptare të Rehabilitimit të Traumës dhe Torturës dhe organizatën RIAS ju ftojmë të bëheni pjesë e Ditës Ndërkombëtare Kundër Torturës; një event shumë-dimensional që synon forcimin e kujtesës kolektive dhe reflektimin kritik nëpërmjet

  EXPO fotografish: një arkeologji e persekutimit dhe torturës përgjatë regjimit komunist shqiptar.

  WORKSHOP dhe DISKUTIM me ish-të përndjekur politikë; histori të parrëfyera më parë, treguar nga ata që i kanë mbijetuar.

  DOKUMENTAR: Rrugëtim tek e kaluara shqiptare, persekutimi dhe tortura përgjatë regjimit komunist.

 • DSC_0982

  Talk to Her: Dare to be inspired by real voices

  “Talk To Her”, është një aktivitet i ideuar në kuadër të shkollës verore “Make it Possible” mbi Objektivat e Mijëvjeçarit. Ky aktivitet kishte si qëllim të sillte në vëmendjen e të rinjve dy nga Objektivat e Mijëvjeçarit që janë: Barazia Gjinore dhe Fuqizimi i Femrave. Për këtë ishin të ftuara tre femra të guximshme në një bashkëbisedim të hapur ku të rinj të moshave të ndryshme patën mundësinë të dëgjonin tre histori suksesi krejt unike dhe shumë frymëzuese.

  Të ftuarat ishin:

  Znj. Jonida Beqo, aktualisht Drejtoreshë e Qendrës Rinore Tiranë dhe një kampione e skenave për poezinë e performuar/slam poetry.

  Znj. Bonnie Scott, ish- businessëomen e sukseshme amerikane, tashme vullnetare e Peace Corps.

  Znj. Juliana Sinanaj, Drejtoreshe e NGO “Nerez dhe Ide”, ka kontribuar me anë të projekteve për probleme të ndryshme sociale, ku midis të tjerave dallojmë pershirjen e grave në fusha të ndryshme të jetës si dhe angazhimin aktiv të të rinjve.